1. Головна
  2. /
  3. АРТ-СТУДІЯ “АКВАРЕЛЬ”

АРТ-СТУДІЯ “АКВАРЕЛЬ”



У рамках Всеукраїнського фестивалю «STEAM-весна -2024» та шкільного STEAM- тижня на уроках образотворчого мистецтва (вчитель Мельник О.В.) здобувачі освіти 5-х класів познайомилися з цікавою технікою малювання – дудлінгом.

Дудлінг (doodling) – це несвідомий, мимовільний малюнок (каракулі, квіточки, ялинки та інші образи). Чим може бути корисне таке малювання? Дудлінг допомагає сконцентруватися, ефективніше запам’ятовувати а також думати. Дудлінг допомагає подолати стрес та поганий настрій.

Учні не просто вчилися генерувати цікаві ідеї, створювати свої неповторні елементи, орнаменти, образи, але й думали, як це можна втілити у життя.

Дудлінг – це політ фантазії. Звідки ж брати ідеї? Звичайно ж, подивитися навколо. Природа – дивовижний творець і майстер, джерело натхнення. Яскравий метелик навчить нас симетрії та підкине ідеї для створення цікавих орнаментів та поєднання кольорів. Бджолині стільники своєю бездоганною формою вже зацікавили багатьох митців. Придивіться до квіточки, листочка, павучка, який плете свою сіточку… Всюди безліч ідей для творчості. Дякуємо, тобі, матінко-Природо, за це!

На уроках діти працювали над ескізом Великодньої писанки у стилі дудлінг. Залишилося дочекатися Світлого Христового Воскресіння, щоб втілити свої ідеї на практиці. Також працювали над композицією «Сонячна система». Діти поринули у безмежний космічний світ, пригадали планети сонячної системи та створили свою неповторну композицію.



Щовесни, коли тануть сніги

І на рясті засяє веселка,

Повні сил і живої снаги

Ми вшановуєм пам`ять Шевченка.

Здобувачі освіти Бериславського опорного закладу “Академічний ліцей” малювали на тему “Шевченко в моїй уяві”.


До Дня захисників України діти малювали вітальні листівки та листи вдячності нашим героям.


21 вересня – Міжнародний день миру. Гуртківці долучилися до загальношкільної виставки малюнків, у яких творчо виразили свою мрію мирного життя.

В День Незалежності України учні Бериславського ОЗПЗСО взяли участь у Національній арт-події ” Молодь in UA”. На Головній площі міста юні художники 7-А класу разом із іншими учасниками флешмобу малювали на величезному полотні малюнок, який візьме участь у конкурсі. Діти отримали позитивні емоції від участі у спільному проєкті.


У Бериславському ОЗПЗСО на честь Дня матері відбувся тематичний онлайн конкурс малюнків серед учасників гуртка образотворчого мистецтва (керівник Ольга Мельник)


У Бериславському ОЗПЗСО в І семестрі 2020-2021 н.р. діяв гурток образотворчого мистецтва «Колорит». Протягом семестру гуртківці знайомилися теоретично і практично з видами образотворчого мистецтва: живописом, графікою, декоративно-прикладним мистецтвом. На практиці випробовували техніки: набризк, ниткографія, монотипія. За допомогою світлотіні вчилися передавати об’єм предметів, знайомилися з елементами петриківського розпису, технікою перехідного мазка.

Діти взяли участь у шкільному конкурсі малюнків крейдою до Дня миру.

До дня художника (10 жовтня) була організована виставка дитячих малюнків «Юний художник».

Гуртківці долучилися до загальношкільної справи – участі у спортивному челенджі Healthy schools, проявили свою творчість у створенні коміксів на спортивну тему.

Людям із порушенням зору